Personaalne lähenemine on viljaka koostöö alus

Uue värbamisagentuuri tegevjuht: Personaalne lähenemine on viljaka koostöö alus

Uue värbamisagentuuri tegevjuht: Personaalne lähenemine on viljaka koostöö alus


Kaspar Evardson on 12-aastase kogemusega ettevõtja, kes teab, mida Eesti tööturg järgmisena vajab.

Ta on rajanud uue värbamisagentuuri Workbite Recruiting.

Kaspar usub, et töö ja töötajate leidmine peab olema lihtne, mugav ja tingimata tulemuslikum kui seni.



  1. Räägi pisut, mida Workbite endast kujutab.


Workbite on värbamisagentuur, mis viib kokku tööandjad ja tööotsijad nii tööampsudeks kui pikaajaliseks koostööks ja eneseteostuseks.


Kui oled tööotsija, siis esmalt kuulame Sinu soove, vaatame üle oskused ja siis hakkame soovitud töökohta otsima. Kui Sul  jääb puudu teadmistest või varasemast töökogemusest, siis oleme toeks koolituste soovitamise ja enesetäiendamisega, ning  aitame Sul ihaldatud tööks valmistuda. Tegeleme Sinuga seni, kuni leiad töökoha või kuni lõppeb enesetäiendamise soov.


Kui oled ettevõtja ja pöördud meie poole, et leida endale talent(e), siis esmalt kaardistame Sinu ettevõtte vajadused ja soovid. Paneme üksikasjalikult paika kõik detailid, koostame koos ideaalse talendi profiili ja tegeleme talendijahiga. Olenevalt soovist, korraldame foto-ja video kampaania,  mis on Sinu ettevõtte nägu.

Ettevõtte teha jääb vaid lōplik valik.



  1. Milliseid seni lahendamata murekohad ettevōte lahendab?


Värbamisprotsess ei peaks täna, 21.  sajandil käima enam läbi CV- keskuste, kuhu inimene saadab võib-olla kümneid sooviavaldusi, kuid pahatihti jäävad need ajanappuse tōttu vastuseta. Kandideerija ei saa teada, miks ta ei sobinud ega oska ennast ka õiges suunas arendada.

Peaks lähenema palju personaalsemalt, kui seda seni on tehtud. Kaardistada tuleb nii ettevõtte soovid, ootused ja nägemus kui ka tööotsija/ampsaja eesmärgid.


Muuseas: alates 2020. aastast lubab Töötukassa  ka töötuna arvel olevatel inimestel teha ühes kuus 8 päeva tööampse. Loe rohkem: https://www.tootukassa.ee/content/otsin-tood/ajutine-tootamine-tootuna-arveloleku-ajal


  1. Kuidas eristub Workbite konkurentidest?

Tööpakkujatele ja talentidele läheneme personaalselt ja tahame alati kokku viia sobivaima võimaliku kandidaadi ja tööandja.

Lisaväärtusena pakume ettevõtjale näiteks videokoolituste väljatöötamist, et iga lühiajaliste tööampsude jaoks ei peaks iga inimest üks ühele välja koolitama. Video abil saab tööotsija iseseisvalt tööülesanded ja tööspetsiifika selgeks ning see hoiab kokku kõigi aega ja energiat.

Teistmoodi on ehk seegi, et inimestega, kes lõppvoorus siiski valituks ei osutu, nendega tegeleme edasi ja leiame neilegi sobiva ametikoha.


  1. Millist tuge pakub Workbite näiteks välismaalasele vōi erivajadusega tööotsjale?


Workbite’is ei ole vahet, kas oled sa välismaalane, alaealine, erivajadusega või muu taustaga. Meie missioon on pakkuda teenust kõigile soovijatele. Kõigil on õigus teha tööd ja saada selle eest väärilist tasu.


  1. Millisest tööturust Workbite unistab?


Meie ideaaliks on see, kui kõik inimesed saaksid võimalikult paindlikel tingimustel teha seda, mida soovivad, töötada, kus tahavad, seniks kuni seda naudivad. Inimesed on palju õnnelikumad, kui töötavad kohtadel, kus nad tõesti tahavad ning samas tunnevad end enda elu eksperdina, mitte aheldatuna ühele ametikohale, 28 puhkusepäevaga aastas. Muidugi tegeleb Workbite ka aastaringsete  palgatöötajate vahendamisega, kuid üha enam tahavad inimesed vabadust ja erinevaid kogemusi saada, kuid samas ka maailma paremaks kohaks muuta. Eelnev saab juhtuda kui tööampsaja tunneb, et teda väärtustatakse, ta on ise oma aja peremees, kuid sealjuures tema ideid võetakse kuulda ning ta saab neid teostada. 

Kõike seda arvestades võidab ka ettevõte, kuna töötajad on rõõmsamad ning rahulolevad ja tööandja ei pea ise pead vaevama värbamisprotsessi, sellega seonduva dokumentatsiooni ega muude detailidega.


 Nii saame kõik üheskoos areneda ja tulemused võivad olla sellised,  mida varem keegi näinud ei ole. 


  1. Uuringud näitavad, et suur osa töötajatest kogeb tööstressi. Mis vōiks sinu arvates inmeste tööharjumustes-ja tingimustes teisiti olla, et see muutuks?


Mina näen, et tööstress tuleb ületöötamisest, vaenulikust töökeskkonnast, liiga kõrgete ootuste seadmisest ja piiratud töötingimustest, Põhjuseid on muidugi veel, kuid need meenusid esimesena.

Töökeskkond peaks olema vaba ja mõistev. Tööd tehes ei saa ennast ära unustada. Vajame rohkem mõistmist, nii tööandjate, kui ka töötegijatena. Tuleb väärtustada teineteise aega ja lihtsalt teisi kuulata, kõigil on pärleid, mida jagada.

Workbite saab aidata ka rahulolu-uuringutega, mille läbi õhk saab loodetavasti puhtamaks ja töörõõm tuleb tagasi.


  1. Personalispetsialistide sōnul kohtab tööturul palju kohusetundetust. Ei ilmuta töövestlusele vōi proovipäevale jne.

Kuidas Workbite sedatüüpi riske maandab?


Enne,  kui jõuame töövestluse või proovipäevani, teeme omalt poolt palju rohkem, kui lihtsalt CV-ga tutvumine ja vestluse või proovipäeva kokkuleppimine. Tutvume tööotsijaga läbi suhtlemise, kaardistame tema tegelikud soovid ja kui need kattuvad pakutava töökohaga, siis läheme kandidaadiga edasi. Kui ei ilmuta vestlusele või proovipäevale, siis järelikult ei ole piisavalt põhjalikult talendiga tutvutud ja tema soove kaardistatud. Alati võivad muidugi ette tulla ootamatud tegurid, mille tõttu tõesti ei saa mõnikord kohale ilmuda, olgu selleks pere, tervis või mõni muu kaalukas põhjus. Kui soovitakse ettenägematutele vaatamata edasi minna, leiame alati lahenduse. 


Latest articles